Teaterkoncert C.V. Jørgensen
 • Covid19 update Frederiksberg, den 24. juni

   

  KÆRE PUBLIKUM

  Jeg håber I alle har fået besked og mail om ombytning af billetter til ny spilleperiode på Teaterkoncert C.V. Jørgensen, der jo grundet nedlukning og Corona ikke kunne  gennemføres i oprindelig spilleperiode begyndende fra 1. maj.

  Vi har givet alle svar. Men såfremt vores mail er havnet i dit spamfilter eller på anden vis ikke nået frem, så kontakt os Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og vi svarer dig fra den 1. august når vi er tilbage efter sommeren.

  Indtil da: Pas godt på Jer selv.

  De bedste hilsner

  Jon Stephensen

  Teaterchef- Aveny-T

   

   

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Aveny-T fra 10. maj 2020

  Aarhus Teater fra 14. august 2020

  Pressemeddelelse februar 2020

   

   

  Efter 9 års tilløb bliver C.V. Jørgensens ikoniske sange forvandlet til en teaterkoncert. 
  C.V. Jørgensens stærke og smukke ord har sikret ham en tidsløs stemme for flere generationer. Nu bliver Danmarks største nulevende sangskriver hyldet fra scenen, netop som han fylder 70 år.

  ”C.V. Jørgensen er en menneskekender på tværs af tid og generationer. Hans betydning er kolossal.”

   

  ”C.V. Jørgensen er nok politisk – men han er først og fremmest poetisk. Det er derfor han står så stærkt stadig. Det er ordene, der gør, han lever. Som en fornyer af sprog og hverdagsskildringer.Hans evne til at skrive og beskrive er på niveau med Benny Andersen: ”det er sent og det er vinter/ solen går til psykolog” – eller: ”det regner og det regner i mit hjerte/ det smager lidt af smerte/ det minder mig om noget” – for bare at nævne to af uendeligt mange fine sproglige fornyende iagttagelser.”

  Jon Stephensen, teaterchef, Aveny-T og scenograf på forestillingen

  ”Vores ambition er at fortolke C.V. Jørgensens sange,så publikum lytter til sange og ord, som var det første gang, de hørte dem.”

  Nikolaj Cederholm, instruktør

  ”Jeg glæder mig meget til at præsentere publikum i København og Aarhus for C.V. Jørgensens fantastiske sange. Med Teaterkoncert C.V. Jørgensenprøver vi sammen med Aveny-T at tage et anderledes greb på teaterkoncertgenren med ni performere, der alle mestrer skuespil, sang og instrumenter på scenen. I det hele taget ønsker Aarhus Teater at prøve kræfter med forskellige indgange til musikdramatikken. Det ligger forestillingen fint i tråd med, ligesom det også var tilfældet med Reumert-vinderen Lyden af de skuldre vi står på.” 

  Trine Holm Thomsen, teaterdirektør Aarhus Teater

  Efter næsten 9 års betænkningstid har C.V. Jørgensen givet Aveny-T og Aarhus Teater tilladelse til at fortolke hans ikoniske sange til en helt ny teaterkoncert. Forestillingen er ikke bare en fiks idé, men et resultat af et stædigt ønske om at sætte C.V. Jørgensens tekstunivers i scene – startende med en ydmyg mail afsendt i 2011 (se bilag).

  Med et helt nyt og ungt hold på scenen og det erfarne makkerpar Cederholm & Bjerkø bag dem skaber de to teatre nye fortolkninger af C.V.’s 25 største sange - heriblandt Det Si’r Sig Selv, Entertaineren, Bellevue, Sæsonen er Slut, I en Blågrå Kupé, Søndagsseancer, Lidt til og meget mereog Det regner i mit hjerte. Forestillingen har premiere på Aveny-T lidt over en uge før C.V. Jørgensen runder 70 d. 9. maj, og Aarhus Teater fortsætter fejringen d. 14. august.

  Et hold i C.V.´s tjeneste
  Teaterkoncerten som genre blev opfundet af Cederholm og Bjerkø tilbage i 1995, hvor Teaterkoncert Gasolinpå Dr. Dante blev startskuddet til en lang række store, ikoniske teaterkoncerter blandt andet på Aarhus Teater og Aveny-T. Nu går de to kapaciteter i dansk musikteater nye veje med et anderledes takepå teaterkoncerten - fremført af ni skuespillere/musikere/sangere på scenen, som alle synger og spiller et instrument. Et kollektivt hold i C.V.´s tjeneste som er det hele. Dermed ophæves det traditionelle skel mellem band og sangere/skuespillere i ambitionen om at forstærke C.V. Jørgensens sange og give forestillingen en særlig intimitet og fællesskab.

  Nye og erfarne kræfter på scenen
  Vi har sammensat et talentfuldt kunstnerisk hold fra den unge generation, der sammen med erfarne kræfter skal forløse C.V. Jørgensens udtryksfulde univers. Publikum kan blandt andet opleve musikeren Tue West, der får sin debut på teaterscenen. Den grønlandske skuespiller og sanger Nive Nielsen, der modtog Kronprinsparrets Stjernedryspris i 2012, og som gør international karriere med rock-folk bandet The Deer Children og i Hollywood-filmen The New World, hvor hun spiller overfor Colin Farrell. På scenen står også sangeren Nana Schwartzlose, som det århusianske publikum kunne opleve på Aarhus Teater i Opgang2s Sunny Sidei 2016; skuespiller og sanger 
  Simone Tang, der vandt P3s Karrierekanonen i april 2019 med sangen ”Shame”; den nyuddannede skuespiller Emil Prenter, der i 2019 medvirkede i Aarhus Teaters anmelderroste OrestienJohan Klitgård, nyuddannet skuespiller og sanger fra Musicalakademiet Fredericia i 2019, der bl.a. har medvirket Fredericia Teaters Klokkeren fra Notre Dameog Odense Teaters Leonora ChristinaSiff Vintersol, der debuterede med kanonanmeldelser i Aveny-Ts forestilling Klædt Af, og man kan man opleve skuespilleren Carl-Christian Riestra, der udover at være en haj på trommer har medvirket i bl.a. ”De Stuerene og Ole Bornedals ”1864”. Endelig medvirker Mark Linn formstærk fra sin medvirken i Aarhus Teaters genopsætning af Lyden af de skuldre vi står påmed rygsækken fuld af erfaring fra teaterkoncerter som Gasolinpå Aveny-T, Mozartpå Betty Nansen, Hey Judefra Forum, Beach Boys på Aarhus Teater og Come Together på Østre Gasværk. Mark Linn skriver og synger selv og er derudover sanger i The Antonelli Orchestra.

  C.V. Jørgensen – et tidsløst dansk ikon
  C.V. Jørgensen er en af de største danske sangskrivere nogensinde. Han debuterede med albummet En stynet Strejferi 1974 og fik sit store gennembrud med Storbyens små oaser (1977).Hans sange har lige siden været rammende for flere generationer og sætter stadig i dag klare spor hos den unge del af befolkningen. Teksterne er udtryksfulde, smukke, enkle og poetiske. Omdrejningspunktet i hans tekster er ofte den menneskelige eksistens i det simple hverdagsliv, men samtidig formår han at inddrage det kritiske perspektiv, som er nødvendigt at italesætte. Netop dette kan være grunden til, at C.V.’s sange efter 50 år stadig har en aktuel stemme i samfundet. At han stadig er relevant blev mejslet i granit i 2018, hvor C.V.’s første turné i otte år blev meldt udsolgt på under 10 minutter.

   

  Fortsat samarbejde
  Teaterkoncert C.V. Jørgensen er den syvende musikteaterforestilling og samarbejde mellem Aarhus Teater og Aveny-T. Siden 2011 har samarbejdet blandt andet afstedkommet den Reumert-vindende Teaterkoncert med sange af Leonard Cohen(Årets Musikforestilling 2012), Dagen før– med sange af Kim Larsen (2013) og senest American Spirit– en teaterkoncert med sange af Johnny Cash (2016).

  For yderligere kontakt: 

  Rikke Hesselholt // Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. //28 43 38 93

  Caroline Juul Mørck // Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.// 26 71 20 77

  Tine Stroustrup Jensen // Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.//50 50 87 27

  Mathias Wissing //Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.//28 93 69 22

   

  FAKTA OM Teaterkoncert C.V. Jørgensen 

   

  Tanker om C.V. Jørgensens tekster 

  C.V. Jørgensens sange er originale, udtryksfulde og klare. De viser en iagttagelse af hverdagen, mennesket og samfundet, som er relaterbar, men samtidig abstrakte og poetiske. Som i ordene ”det sortner for dine øjne, mens du stirrende står her og ser/endnu et dødt løb blive kørt med dig som blind passager” fra ”Sæsonen er slut”. Frygten for at blive efterladt tilbage mens det bare fræser derudaf. En menneskelig, men også reel, frygt for at blive hægtet af, oprindeligt skrevet til ungdomsfilmen Mig og Charlie, men den samme frygt og iagttagelser omkring forandring som det, de gule veste i Frankrig repræsenterer, og den samme frygt som repræsenteres af mennesker fra rustbæltet i USA: at blive kørt over af nogen og efterladt, som vi alle føler nu og da: ”tomhændet står du tilbage/ og ka´ slet ikk’ følge med”. 

  Spilleperiode:
  Aveny T:                                                  10. maj – 20. juni 2020
  Aarhus Teater Store Scene:                   14. august – 19. september 2020
  Varighed:                                                 2x45 minutter

  Holdet bag:
  Koncept og iscenesættelse: Nikolaj Cederholm 
  Musikalske arrangementer: Kåre Bjerkø
  Scenografi: Jon Stephensen 
  Kostumedesign: Line Bech
  Lysdesign: Jonas Bøgh
  Koreografi: Anja Gaardbo

  Cast:

  Tue West, Mark Linn, Nana Schwartzlose, Nive Nielsen,  Siff Vintersol, Simone Tang, Emil Prenter, Johan Klitgård og Carl-Christian Riestra