Privatliv
 • Mille Dinesen og Dejan Cukic genåbner Aveny-T med et brag af en klassiker. Peter Langdal iscenesætter.

  Det bliver med Mille Dinesen og Dejan Cukic i front, når Aveny-T efter endt ombygning genåbner til efteråret. For første gang står to af dansk teaters store navne på scenen sammen, når de danner par i Noël Cowards forrygende klassiker om parforholdets vanvid, PRIVATLIV. Kemien er allerede på plads, og de er begge mere end klar til at give hinanden kamp til stregen i dette fantastisk morsomme og sensuelle lystspil, der på Aveny-T er nyfortolket og iscenesat af Peter Langdal.

  Mille Dinesen har for længst slået sig fast som et af Danmarks største humoristiske talenter, ikke mindst via rollen som den fandenivoldske skolelærer Rita i TV2's serie af samme navn. Nu sætter hun trumf, når hun vender tilbage på teaterscenen i hovedrollen som Amanda i PRIVATLIV, som hun glæder sig til at give publikum sin version af:

  "Jeg er vild med at skulle spille Amanda! Hun er temperamentsfuld, sjov og sexet, og replikkerne er knivskarpe. Jeg glæder mig virkelig til at give den fuld gas sammen med Dejan og skyde med skarpt i dette sofistikerede kærlighedslystspil." siger Mille Dinesen.

  I PRIVATLIV følger vi Amanda og Elyot, der hverken kan leve med eller uden hinanden.

  Efter at være blevet skilt er de på bryllupsrejse med hver deres nye, yngre partner. Ved tilfældets magt er de havnet på hotelværelser ved siden af hinanden, og snart stikker de sammen af til Paris. Men det stridbare par er hurtigt tilbage i de gamle onde cirkler med vilde skænderier, og da deres forsmåede ægtefæller dukker op, eskalerer handlingen i et sidste eksplosivt, vanvittigt og fuldstændig uforudsigeligt opgør. Rollerne som de nye ægtefæller, Victor og Sibyl, spilles af to af dansk teaters nye unge og allerede prisbelønnede talenter, Cyron Melville og Sara Hjort Ditlevsen.

  "PRIVATLIV er et stykke, som alle, der har prøvet at være i et parforhold, kan relatere til. Hvordan man på få øjeblikke kan bevæge sig fra kærlighed til had og tilbage igen bliver blotlagt så subtilt og underholdende, og det er den oplevelse, Mille og jeg sammen skal forløse for publikum. Det bliver eksplosivt!" siger Dejan Cukic.

  PRIVATLIV har gået sin sejrsgang over hele verden, og i Danmark har Bent Mejding og Susse Wold været med til at udødeliggøre den klassiske komedie med mere end 700 opførelser. Nu er de ætsende skarpe replikker nyoversat af Simon Boberg, og Peter Langdal  instruerer og har planer om at skabe sin helt egen nutidige version af den klassiske komedie:

  ”Kærligheden spiller på alle tangenter i dette eminente forvekslings- og forvirringsdrama, hvor intet viser sig at være som man først troede. Jeg glæder mig vildt til sammen med en helt ny og stjernespækket generation af skuespillere at tage fat på vores PRIVATLIV, hvor vi siger farvel til 1930erne og beamer stykket op til 1960erne og et Mad Men univers. Vi drømmer om at skabe vores helt egen version til tiden af dette dybt underholdende, klassiske lystspil om det moderne parforholds mulig- og umuligheder,”udtaler Peter Langdal.

   

  Spilleperiode: 15. november – 31. december 2017

  Pris: 40 kr.- 425 kr.

  Manuskript: Noël Coward
  Ny-oversættelse: Simon Boberg
  Instruktør: Peter Langdal
  Medvirkende: Mille Dinesen, Dejan Cukic, Cyron Melville, Sara Hjort Ditlevsen
  Producent: Aveny-T og Northern Light Pictures • Mille Dinesen (f. 1974)

  Mille Dinesen er uddannet fra Statens Teaterskole i 2004 og fik kort herefter sit store gennembrud med hovedrollen i filmen Nynne, som også blev til en tv-serie året efter. Filmen cementerede Mille Dinesens store komiske talent, som hun også har foldet ud i film som Sprængfarlig bombe og Min søsters børn. At Mille Dinesen også mestrer de mere dystre roller, demonstrerede hun blandt andet i Medealand på Betty Nansen Teatret. De seneste år har Mille Dinesen vundet indpas i alle danske hjerter, dels med en finaleplads i den seneste sæson af Vild med Dans og desuden som den fandenivoldske skolelærer Rita i TV2's serie af samme navn. Serien indbragte hende i 2012 den fornemme Golden Nymph-pris ved tv-festivalen i Monte Carlo.

  Dejan Cukic (f. 1966)

  Dejan Cukic er uddannet fra Statens Teaterskole i 1993 og har siden demonstreret sit alsidige talent i utallige teaterforestillinger, film og tv-serier. Det store folkelige gennembrud fik Dejan Cukic i filmen I Kina spiser de hunde fra 1999, og han har desuden vundet et stort publikum med sin medvirken i tv-serier som Nikolaj og Julie, Anna Pihl og Lykke. I udlandet har Dejan Cukic også gjort sig bemærket, blandt andet i Snabba Cash-trilogien og den europæiske tv-serie Borgia. I 2007 modtog han Lauritzen-prisen.

  Cyron Melville (f. 1984)

  Cyron Melville blev for alvor et kendt ansigt da han i 2005 medvirkede i julekalenderen Jul i Valhal og har siden slået sit navn godt og grundigt fast som et af Danmarks nye store talenter. Han har blandt andet spillet store roller i film som Vanvittig Forelsket, En kongelig affære og Sommeren '92, hvor han spillede Brian Laudrup. Cyron Melville blev i 2009 kåret til Shooting Star ved Filmfestivalen i Berlin og vandt prisen for bedste mandlige hovedrolle på Marrakech FilmFestival og Montréal Film Festival for Vanvittig Forelsket.

  Sara Hjort Ditlevsen (f. 1988)

  Sara Hjort Ditlevsen er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2016, men brød allerede igennem i tv-serien Forestillinger i 2007. Siden har Sara Hjort Ditlevsen medvirket i diverse teaterstykker, film og tv-serier. Hun har blandt andet kunnet opleves som Frk. Julie på Aarhus Teater og i rollen som Molly i Rita på TV2, og hun modtog i 2013 en Bodil for sin rolle i filmen Undskyld jeg forstyrrer.

  Peter Langdal (f. 1957)

  Peter Langdal er en af Danmarks mest benyttede og prisvindende instruktører. Han har sat et hav af stykker op i både Danmark og udlandet og er kendt for altid at forny og eksperimentere med det kunstneriske udtryk. Han er uddannet fra Statens Teaterskole i 1982 og har fra 1992 – 2015 været teaterchef på Betty Nansen Teatret. Nu fungerer Peter Langdal som freelance-instruktør og har blandt andet sagt ja til at instruere PRIVATLIV.

 • TBA