Klædt af
 •  Alle dage er billige dage - Skoleforestillinger mandag til torsdag kl. 11.00. Spiller til d. 6. december. 

  Se teasere på Aveny-TV

   

  “Det eneste jeg kan tænke på er, at det hele føles som et vandrør, der sprænger”

  Den 21. november har Aveny-T premiere på KLÆDT AF - verdens første forestilling om digitale krænkelser, deling af nøgenbilleder og konsekvenserne. 

   

  Et sted på nettet ligger en video af Alice. Noget fra en aften. Den aften, hvor hun blev filmet ind ad vinduet, mens hun havde sex med en fyr til en fest.

  Alice forsøger at fortælle om sin egen oplevelse, men det er svært at få plads og at finde ord i en verden, hvor alle står på spring for at fortælle hendes historie på deres måde.

  Klædt Af er en sårbar og hæsblæsende monolog om digitale krænkelser og forsøget på at finde tilbage til sig selv, når verden har taget sig retten til at definere hvem man er. 

  Klædt Af er en historie om en digital krænkelse -

  men først og fremmest om et menneske.

   

  Aveny-T kan som det første teater i Danmark præsentere en forestilling om digitale krænkelser, deling af intimt materiale uden samtykke og retten til sin egen historie. Forestillingen hedder KLÆDT AF og er resultatet af interviews og samtaler med en række unge kvinder og mænd i aldersgruppen 14 – 20 år.

   

  Den 21. november har Aveny-T premiere på forestillingen KLÆDT AF. Forestillingen er skrevet af den debuterende dramatiker Sonja Ferdinand og er iscenesat af Amanda Linnea Ginman, og har én skuespillerinde på scenen – det nye talent Siff Hebe Vintersol.

  Aveny-T har med sin forestilling KLÆDT AF sat sig for at rette et kritisk blik på et emne, som rækker udover scenekanten og som taler, diskuterer og stiller spørgsmål til måden, vi behandler hinanden på. KLÆDT AF er en forestilling om digitale krænkelser, men er også en historie om, hvordan vi som samfund taler om og til piger, når de er blevet udsat for digitale krænkelser.  

  Teaterdirektør Jon Stephensen udtaler:


  "En helt ny og ung generation, har ikke fundet spillereglerne for, hvordan man skal navigere i de digitale muligheder. De er first movers og har ikke nogen steder, de kan gå hen for at få råd og vejledning. De er ikke opdraget hjemmefra, fordi forældrene ikke selv er opvokset med det. Det er på tide, at det her bliver taget langt mere alvorligt. Jeg håber, at undervisningsminister Pernille Rosenkrantz Theil (S) vil større krav til gymnasier og folkeskolen om at digital dannelse bliver en del af den undervisning elevene får.

  Vi bliver også nødt til at erkende, at teatret som kulturbærer har været med til at bære tanken videre om, at mænd kan tillade sig hvad som helst og kvinder skal være ærebare og dydige. Det er på tide, at teatret går ind og vender ryggen til, hvordan vi hidtil har fremstillet kvinder og mænd på en scene."

  Det må være slut med at udskamme kvinders seksualitet fra scenekanten – alle har lige ret til lyst og begær”.

  OBS Skoleforestillinger kl. 11

  D. 25/11, d. 26/11, d. 27/11, d. 28/11, d. 2/12, d. 3/12, d. 4/12 og d. 5/12.

   

  Kontakt vores billetchef for grupperabat til skoler Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

  Foto: Zuhal Kocan